Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wordpress/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-admin/admin-form-functions.php on line 310

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /wordpress/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-admin/admin-form-functions.php:310) in /wordpress/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-core/wpsc-functions.php on line 1591

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /wordpress/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-includes/cart.class.php on line 747
Okosgyerekek.hu

Információk, Naptár

Rendelés,  Szállítási információk,  Naptáram

Az elmúlt időszakban több édesanya kérte tőlem, hogy látogassam meg az óvodájukat is a játékokkal, ahol  az óvónénik még kevésbé ismerik ezeket a játékokat. A tavalyi 2016 év folyamán több mint 60 óvodában jártam.

Örömmel megyek el ilyen alkalmakra, aki szeretné, és szükségét érzi az óvodában.  Telefonon vagy emailen kérnék óvodai elérhetőséget, én felveszem az óvodával a kapcsolatot!

Rendelés

Játék rendelést telefonon (Vörös Márta 06205 12 13 48),  vagy emailen  j.marti6706@gmail.com-on lehet kérni. Mint az oldalból is érzékelitek, ez  nem egy tipikus webáruház, én szeretem a személyes kapcsolatot.

Ha nem tudom felvenni a telefont, akkor mindenkit visszahívok.

 

Szállítás:

Érden és környékén ingyenesen kiszállítjuk  a játékokat néhány napon belül, megbeszélés szerint.

Az ország más részeiben (Törökbálint, Százhalombatta, Diósd, Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Tárnok) is lehetséges ingyenes kiszállítás, erről érdeklődjön telefonon.

Csomag feladás esetén egy csomag kiszállítása: 1 500 ft +utánvét 450 ft. 

Előre utalás esetén a csomag kiszállítása:   1500 ft. DPD-vel

 

 

A játékokról 

Ha keresel egy játékot, amit láttál nálam (vagy valahol, valamikor), de nem találsz meg a weboldalon, kérlek küldj emailt egy körülbelüli leírással és általában rájövök, mi volt az. Minden fejlesztő játék kapható nálam, csak még nem került fel a honlapra elég hosszú leírásokat írok és ehhez idő kell.

(érdemes elolvasni):

Így ösztönözd gondolkodásra a kicsit – Fejlesztőjátékok az óvodás korosztálynak

Óvodáskor előtt a játék rendszerint a mozgással függ össze, maga a mozgás is játék. Hároméves kor után ez változik, felváltja a gyakorlójáték, majd elkezd formálni, alakítani, konstruálni, és eljön az idő, amikor már nemcsak a játék folyamatát élvezi, hanem fontossá válik a cél is. Ekkorra már kedveli a rendszerbe foglalt tevékenységeket, igyekszik nem a véletlenre bízni az eredményt. Gondolkodik, alkot, feladatokat old meg.

A készségek kialakulása

Ebben az időszakban a gyermek természetes kíváncsiságára alapozva már kezébe tudunk adni olyan játékokat is, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem bizonyos készségeket és képességeket is fejlesztenek. A memóriajátékok, kirakók, feladatmegoldó játékok legfontosabb tulajdonsága, hogy miközben gyermekünk felhőtlenül szórakozik, fejlődnek azon készségei, amelyek majd az iskolában az olvasáshoz, íráshoz, később a tanuláshoz nélkülözhetetlenek lesznek.

Az alapkészségek (például vizuális, hallási és tapintás érzékelés, a koncentráció) ebben az időszakban fejlődnek igazán intenzíven, igaz, mindenkinél más és más sorrendben. Vannak fejlődési csomópontok, amikor ezek a készségek “összeérnek”, ilyen a hatéves kor környéke, amikor gyermekünk iskolaéretté válik. Az alapkészségek megléte kulcskérdés lehet, mivel alulfejlettségük vagy hiányuk később tanulási zavarokat okozhatnak. De megfelelő játékokkal az adott készségeket célzottan fejleszthetjük is.

Milyen játékot válasszak?

A jó játékok egyszerűek és ötletesek, ideális esetben többször megoldható feladatokat rejtenek, és képesek arra, hogy a gyermek egyéni fejlődését kövessék.

A legjobbak komplexen fejlesztenek, nem csupán egy területet mozgatnak meg, hanem összetett gondolkodásra ösztönzik a gyermeket. Van olyan tanulójáték, amely egyszerre segíti a lateralitás kialakulását (jobb és bal agyfélteke használata), a memória, a koncentráció, a finommozgás és a vizuális érzékelés fejlődését. Megismertetnek olyan fontos dolgokkal is, mint a rész-egész viszonya, alak-háttér megkülönböztetése, a formaállandóság, a sorrendiség vagy akár a síkbeli tájékozódás.

Választásnál az is legyen szempont, hogy a játék kövesse gyermekünk szellemi fejlődését. Ha az egyre nehezedő feladatok új kihívások elé állítják a gyermeket, a játék nem válik monotonná és unalmassá.

A legjobb játékokat nem csupán otthoni használatra fejlesztették, gyakorlatban a lemaradó gyerekek felzárkóztatásához óvodapedagógusok, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok is használják (és rendszerint ajánlják otthoni használatra is), sőt még a logopédusok is gyakran alkalmazzák a fejlesztés egyik eszközeként.

Érdemes tehát olyan játékot választani, amit a pedagógusok maguk is használnak és ajánlanak, amely strapabíró, jó minőségű anyagokból készül, nem utolsósorban színes és vidám. Ezek a játékok megérik a befektetést, hiszen sok nehézséget és kudarcot előzhetünk meg velük, segítségükkel gyermekünk fejlődése jól mérhetővé válik és az is hamar kiderül, ha külső segítségre van szükség. (forrás – life.hu)

Használd az eszed!

A játékok a szórakozást ötvözik az agytornával!

Ebben a játékcsaládban kapható játékok felettébb szórakoztatóak, és mindemellett gondolkozásra serkentik a gyerekeket.  A gyerekek számára a kihívások megoldása egyben szórakozás is. A felnőttek számára agytorna és kockázatvállalás felelősségének játékos megtapasztalása.

Az idősek számára a mentális frissesség fenntartását segítik, és egyben összekötik őket a gyerekekkel.  Ezek a logikai játékok mindenki számára nagyszerűek.

Az 4-7 éves gyerekek roppant kíváncsiak: imádnak új dolgokat tanulni, és a tanult dolgokat meg is osztani a körülöttük lévőkkel. Rendkívül fontos, hogy amikor a gyerekek megtanulnak problémákat megoldani, az első tapasztalataik pozitívak legyenek, és önbizalmat adjanak nekik, mert kezdeti lépéseik sikere nagyon nagy hatással lesz későbbi hozzáállásukra.

A játék mindig maradjon pozitív élmény a gyermekek számára! Figyeljünk az ő érveikre, ne fukarkodjunk a dicsérettel! A hozzáállásunkkal hitessük el gyermekünkkel, hogy igenis sikeres problémamegoldó tud lenni, mi is higgyünk ebben Ő ennek akar úgy is megfelelni! A korosztályának megfelelő kihívásoknak tegyük ki Őt!

A játék során gyermekünk találkozik komoly kihívással, és egy jó adag nehézség árán, de végül megoldja azt. Ha elismerjük és megdicsérjük a belefektetett energiáért, segítünk megfelelő önbecsülést kialakítani benne. Ne azért dicsérjük gyermekünket, mert okos volt, hanem azért, hogy milyen sokat dolgozott a feladványok megoldásán, és milyen szép eredményt ért el!

A társasjátékozás a családi együttlét, a szórakozás és kellemes időtöltés színtere legyen. Érdemes megteremteni az alkalmat őszi, téli estéken (vagy nyári pihenéseken), hogy társasjátékozunk. Nagyon sok örömteli órát tölthetünk el így gyermekeinkkel és ez nagyon fontos nekünk szülőknek is, gyermekeinknek főleg!!!

Hogyan segítsünk a gyermeknek?

Ismernünk  kell a játék működését, ami nem csak a játékszabály ismeretét jelenti, gyakorlatra kell szert tennünk a feladatok megoldásában. (Oldjunk meg több feladatot a közös játék előtt, valóban csináljuk végig.)  Különösen fontos, hogy meghagyjuk a gyereknek a megoldás lehetőségét, ne türelmetlenkedjünk és ne akarjunk jó szándéktól vezérelve helyette dolgozni. Nem megoldani kell a feladatát, hanem segíteni, hogy meg tudja fogalmazni a problémát és késztetni a megoldások keresésére, majd ezek közül a célhoz vezető végigjárására. “Értve hallgassuk” a gyereket, hagyjuk meg neki a probléma megoldásának sikerét és örömét.
A legjobb kérdés amit feltehetünk,  – Szerinted mi itt a probléma?- és a jó válasz csak a gyereké lehet, ne vegyük el a lehetőségét a megoldásra.

 

 

„Az olyan családok gyermekei, ahol a szülők támogatják gyermekeik kíváncsiságát, figyelmesen elmagyarázzák, hogy éppen mit csinálnak, odafigyelnek a gyermekre, valamint megpróbálják a gyermekek környezetét képességeikhez és érdeklődésükhöz igazítani, rendszerint jobb iskolai előmenetelt tanúsítanak”   (Michael Cole, Sheila R. Cole: Fejlődéslélektan)

 

 

Decemberi elérhetőségeim:

 

 5 Hétfő  6 Kedd  7 Szerda  8Csütörtök  9 Péntek  10 Szombat  11 Vasárnap
 Törökbálint Nyitnikék ovi  BP  BP. XI ker  BP. XIII, Futár ovi
 12-17h  12-17h
12  Hétfő 13 Kedd 14 Szerda 15Csütörtök 16 Péntek 17 Szombat 18 Vasárnap
 Budakeszi Tarka Barka ovi  Játéktanácsadás  Játéktanácsadás  Játéktanácsadás
 13-17h Telefonos    időpont egyeztetéssel!06205121348 Telefonos    időpont egyeztetéssel!06205121348  Telefonos    időpont egyeztetéssel!06205121348
19 Hétfő 20 Kedd 21 Szerda 22Csütörtök 23 Péntek 24 Szombat 25 Vasárnap
  ÉrdBikszádi u 28   Jön azAngyalka!!!
 Telefonos    időpont egyeztetéssel!06205121348

 

 

Okosgyerekek.hu
Játékaink között, legfőképpen óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára találtok, gondolkodtató, a gyerekek képességeit fejlesztő játékokat.